ALIMENTACIÓ SALUDABLE

ÀPATS EN FAMÍLIA

El programa “Àpats en família”, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (fins fa poc, Departament de Benestar Social i Família), és un nou programa d’orientació educativa que ofereix a les famílies estratègies per una alimentació saludable i una criança positiva, i fomenta l’àpat com un moment de trobada familiar i font de benestar per tots els seus membres.
El programa ofereix un cicle de dos tallers adreçats a les famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys i organitzats per franges d’edat. En l’apartat “Com participar?” podreu consultar el llistat d’entitats acreditades que organitzaran els tallers de “Àpats en Família”. En el moment en que publiquem aquesta entrada al blog, encara no apareix aquest llistat.
A continuació trobareu una selecció del material didàctic per franges d’edat en anys: 0 a 2, 2 a 6, 6 a 12 i 12 a 18. Us recomanem la seva lectura:

Apats en familia 0-2Apats en familia 2-6

Apats en familia 6-12Apats en familia 12-18

PIRÀMIDE DE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Ens ha semblat interessant aquest vídeo del Departament de Salut de la Generalitat sobre la piràmide de l’alimentació saludable. En quan a les recomanacions que es donen en el vídeo, cal tenir en compte dos punts que no es poden aplicar en els nens petits:
1) Els lactis semidesnatats no són adequats per nens de menys de 2 anys i els lactis desnatats no són convenients de manera habitual per sota dels 5 anys.
2) Els fruits secs comporten el risc d’ennuegament per sota dels 5 anys i cal donar-los triturats o esmicolats en nens més petits.

NENS EN MOVIMENT

Nens en moviment és un programa dissenyat pel tractament del sobrepès i l’obesitat en nens i nenes de 7 a 11 anys, mitjançant la promoció de canvis en els estils de vida, els hàbits alimentaris i les emocions.

El programa funciona en dos grups, un grup de pares i un grup de nens, que es reuneixen una hora i mitja setmanal durant 11 setmanes, aporta formació teòrica i pràctica, i és de tipus participatiu i interactiu.

Tenim previst iniciar una primera tongada de sessions durant la tardor del 2016. Podeu demanar informació al pediatre o la infermera pediàtrica del CAP.

http://www.enmovimiento.net

NEM

NUTRICIÓ: BUSCANT L’EQUILIBRI

Pengem al blog aquest vídeo del programa Quèquicom de TV3, que aborda el greu problema de l’obesitat infantil d’una manera molt didàctica. En aquest programa participen diferents especialistes del camp de la nutrició.