V DE VACUNA’T

La campanya de la grip va començar el passat 28 d’octubre.  Les vacunes antigripals de què disposa el Programa de vacunacions per a aquesta campanya són inactivades.

Cal fer una referència especial a la infecció pneumocòccica. És una complicació freqüent de la grip, a més, per a les persones de 65 o més anys o amb alguna altra indicació d’administració no vacunades amb anterioritat, la campanya de vacunació antigripal pot ser una bona oportunitat per immunitzar.

Les vacunes són generalment molt segures i ben tolerades, les reaccions locals són les més freqüents i destaquen com a més habituals el dolor, l’eritema i la induració en el punt d’injecció, que apareixen entre el 10 i el 64% dels casos, i duren d’un a dos dies. Aquestes reaccions acostumen a ser lleus i no interfereixen en les activitats quotidianes de les persones vacunades.

La vacunació antigripal té com a objectiu reduir la mortalitat i morbiditat associada a la grip i l’impacte de la malaltia en la comunitat. Per això,hauran d’anar adreçades a protegir les persones que tenen un risc més gran de complicacions en cas de patir la grip.

Per més informació, podeu consultar el següent enllaç:

http://salutpublica.gencat.cat/web/.content/minisite/aspcat/promocio_salut/vacunacions/06vacunacio-antigripal/informacio-de-temporada/ASPCAT-GUIA-CAMPANYA-GRIP.pdf

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.